26 έως 29 Ιουνίου στο Πάρκου Γεωργιάδη.













Αγαπητοί φίλοι,

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε πως το Εν Οίκω 2014 θα πραγματοποιηθεί από τις 26 ως τις 29 Ιουνίου, στο γνωστό χώρο του Πάρκου Γεωργιάδη.

Ο χαρακτήρας της οικογιορτής θα επικεντρωθεί και φέτος στην ανταλλαγή και μετάδοση της γνώσης. Έτσι, κεντρική σημασία θα κατέχουν και πάλι τα σεμινάρια/εργαστήρια όλων των εκθετών, που θα λάβουν χώρα στα διάφορα θεματικά χωριά. Παρακαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να λάβουν υπ' όψη τους πως ΟΛΑ τα χωριά θα βρίσκονται στους χώρους πράσινου του πάρκου, και όχι στους τσιμεντένιους διαδρόμους, οι οποίοι θα είναι ελεύθεροι για την κυκλοφορία των επισκεπτών.

Οι καινοτομίες του Εν Οίκω 2014 είναι οι εξής:

·    Το φετινό Εν Οίκω θα διαρκέσει 4 μέρες, δηλαδή από την Πέμπτη 26/6 έως και την Κυριακή 29/6. Αυτό σημαίνει πως το στήσιμο της οικογιορτής θα ξεκινήσει την Τετάρτη 25/6, με στόχο να υποδεχτούμε τους πρώτους επισκέπτες το απόγευμα της Πέμπτης 26/6. Το ξεστήσιμο θα γίνει κανονικά τη Δευτέρα 30/6.

·    Φέτος για πρώτη φορά θα λειτουργήσει και μουσικό χωριό, με τη συμμετοχή καταξιωμένων μουσικών και οργανοποιών από διάφορα μέρη της Κρήτης και της Ελλάδας.

·    Η κουζίνα του Εν Οίκω, η οποία κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν ανοιχτή μόνο για τους εκθέτες, φέτος μετατρέπεται σε ολοήμερο καφενείο, όπου οι επισκέπτες αλλά και οι εκθέτες θα μπορούν να ανταλλάσσουν απόψεις, απολαμβάνοντας πρωινό, καφέ, ροφήματα και βιολογικά σνακ.

·    Αναζητούμε άτομα που θα αναλάβουν υπεύθυνα ενεργό μέρος στην διοργάνωση για τη λειτουργία των επιμέρους χωριών, που θα είναι εξοικειωμένα με το αντικείμενο του κάθε χωρίου (π.χ. μελισσοκομία, φυσική δόμηση, φυσικά καλλυντικά, παιδικό θέατρο, χειροτεχνία με φυσικά υλικά, κοσμήματα κλπ.) Η παρουσία τους θα συμβάλλει αποφασιστικά τόσο στην αξιολόγηση των αιτήσεων όσο και στην ομαλή επικοινωνία των εκθετών με το Εν Οίκω κατά την διάρκεια του τετραήμερου .

·   Tα θεματικά χωριά θα διαμορφωθούν σύμφωνα με τις εθελοντικές συμμετοχές του παραπάνω καλέσματος. Δημιουργώντας καινούργια η ακυρώνοντας παλιότερα θεματικά χωριά. 
Φυσικά και κάθε άλλου είδους βοήθεια και συμμετοχή είναι ευπρόσδεκτη  κατά  το  στήσιμο  το  ξεστήσαμε  και  κατά  την  διάρκεια  της οικογιορτής !

·   Οι ανοικτές συνελεύσεις της διοργάνωσης του Εν Οίκω γίνονται κάθε Τετάρτη και ώρα 20:00 στην χώρο του συνεργατικού καφενείου ''Ορτακιά'' ( Αμνισού 11 ) .

Σύντομα θα αναρτηθούν στο blog μας οι αιτήσεις συμμετοχής για την κάθε κατηγορία εκθετών.

Με εκτίμηση,
Η οργανωτική ομάδα του Εν Οίκω  2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου